Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο εκπαιδευτών στο θεσμό της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης

Το Λαϊκό Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας (Παράρτημα Καστοριάς) σε συνεργασία με το Κέντρο διά Βίου Μάθησης Connect, διοργανώνουν  μoριοδοτούμενο σεμινάριο διάρκειας 100 ωρών, επιμόρφωσης σε θέματα εκπαίδευσης εκπαιδευτών στο θεσμό της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης.
Η βεβαίωση επιμόρφωσης που θα λάβει κάθε επιμορφούμενος θα του δίνει 2 μόρια στις προκηρύξεις που αφορούν ΣΔΕ, ΙΕΚ κ.λ.π.
Στόχος προγράμματος:
Το πρόγραμμα έχει ως σκοπό να παρέχει στους εκπαιδευόμενους εξειδίκευση σε θέματα εκπαίδευσης εκπαιδευτών ενηλίκων στα Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης, στα Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης Ειδικής Αγωγής και στις Δημόσιες Σχολές Επαγγελματικής Κατάρτισης.

Στόχος προγράμματος:

Το πρόγραμμα έχει ως σκοπό να παρέχει στους εκπαιδευόμενους εξειδίκευση σε θέματα εκπαίδευσης εκπαιδευτών ενηλίκων στα Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης, στα Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης Ειδικής Αγωγής και στις Δημόσιες Σχολές Επαγγελματικής Κατάρτισης.
Σε ποιούς απευθύνεται:
· Σε πτυχιούχους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (ΑΕΙ & ΤΕΙ) της ημεδαπής και αλλοδαπής
· Σε εκπαιδευτικούς, μονίμους και ωρομισθίους, που εργάζονται ή πρόκειται να εργαστούν σε Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης, Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης Ειδικής Αγωγής και Δημόσιες Σχολές Επαγγελματικής Κατάρτισης
· Σε φοιτητές – σπουδαστές, που τους ενδιαφέρει ο χώρος της εκπαίδευσης ενηλίκων και ειδικότερα αυτός των Δημόσιων Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης, των Δημόσιων Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης Ειδικής Αγωγής και των Δημόσιων Σχολών Επαγγελματικής Κατάρτισης.

Θεματικές ενότητες (ενδεικτικά):

· Εισαγωγή στην επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση
· Εκπαιδευτικό σύστημα
· Το σύστημα επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης
· Η χρηματοδότηση της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης
· Κατάρτιση εκπαιδευτών επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης
· Επαγγελματικός προσανατολισμός και συμβουλευτική
· Τάσεις και προοπτικές
Με την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος οι συμμετέχοντες θα έχουν αναβαθμίσει τις γνώσεις τους σε θέματα της φιλοσοφίας της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης και σε θέματα που αφορούν στο εκπαιδευτικό σύστημα εν γένει και, ειδικότερα, στο σύστημα της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης. Επιπλέον, θα έχουν βελτιώσει τις ικανότητές τους ως εκπαιδευτές ενηλίκων και θα έχουν βελτιώσει τις εκπαιδευτικές πρακτικές τους.

Κόστος συμμετοχής:
Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 150 ευρώ
Εκπτώσεις:
1)      120€ για κατόχους κάρτας ανεργίας και για όσους προεξοφλήσουν το συνολικό ποσό πριν την έναρξη του τμήματος
2)      100€ για ομάδες ενδιαφερομένων από 3 άτομα και πάνω
Τρόπος καταβολής Διδάκτρων: Μετρητοίς
Επιστημονική υπεύθυνη του προγράμματος η Δρ. Όλγα Κούρτογλου /  Υπέθυνη Λαϊκού Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Πληροφορίες- εγγραφές :Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Connect Μ. Αλεξάνδρου και Διοικητηρίου 1 Καστοριά τηλ. 2467021003 & 6970341723.
www.connect.edu.gr
info_con@otenet.gr

olgakourtoglou@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: