Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

Το Λαϊκό Πανεπιστήμιο Καστοριάς

Το Λαϊκό Πανεπιστήμιο
Καστοριάς αποτελεί φορέα της Ένωσης Επιστημόνων Δυτικής Μακεδονίας ‘’Νικόλαος Κασομούλης’’ με αριθμό έγγραφής στα βιβλία των Σωματείων του Μονομελούς Πρωτοδικείου Κοζάνης 2713/9-12-2011, Αρ. Τροπ. 9550/8-7-13, Δημοσιεύτηκε 4373/2-7-13.

Το Λαϊκό Πανεπιστήμιο Κοζάνης αφορά σε προγράμματα σεμιναρίων, ανώτερου μορφωτικού επιπέδου. Συζητούνται θέματα ειδικού φιλοσοφικού, αρχαιολογικού, λογοτεχνικού ή άλλου επιστημονικού ενδιαφέροντος, όπως και θέματα ιστορίας, πολιτικής, δίνοντας την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να εμπεδώσουν τις γνώσεις τους και να αναπτύξουν νέους τρόπους αντίληψης.
Στα Σεμινάρια διδάσκουν διακεκριμένοι ακαδημαϊκοί, επιστήμονες και προσωπικότητες του πνεύματος και της τέχνης από ανώτατα μορφωτικά ιδρύματα της Ελλάδας και του εξωτερικού. Γλώσσα των σεμιναρίων η Ελληνική.
Πρόγραμμα Μορφωτικών & Πολιτιστικών Εκδηλώσεων
Το Πρόγραμμα Μορφωτικών και Πολιτιστικών Εκδηλώσεων συγκροτείται από ομιλίες, διαλέξεις, συζητήσεις, εκθέσεις, παρουσιάσεις βιβλίων.

Κύκλος σπουδών του Λαϊκού Πανεπιστημίου Καστοριάς:

O Κύκλος Σπουδών του Λαϊκού Πανεπιστημίου Καστοριάς περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα μορφωτικών δραστηριοτήτων για Έλληνες και αλλοδαπούς. Προσφέρονται μαθήματα ειδικού ενδιαφέροντος, από τους χώρους κυρίως της ελληνικής Ιστορίας, της Τέχνης και του Ελληνικού Πολιτισμού γενικότερα όπως επίσης και η δυνατότητα εκμάθησης ξένων γλωσσών, σε όλα τα επίπεδα, η οποία αφορά σε όλους τους πολίτες.


Πρόγραμμα εκπόνησης ερευνών

Πραγματοποιείται έρευνα κυρίως στους τομείς της Ελληνικής Ιστορίας και γενικότερα του Ελληνικού Πολιτισμού, Ιστορίας της Τέχνης και του Θεάτρου – Λογοτεχνίας.

Στο τέλος του κύκλου σεμιναρίων χορηγείται πιστοποιητικό σπουδών ισότιμα με όλα τα σεμινάρια της Δια Βίου Mάθησης.
Πληροφορίες Ένωση Επιστημόνων Δυτικής Μακεδονίας «Νικόλαος Κασομούλης», Διεύθυνση Πτωχοκομείου 7. Κοζάνη Τ.Κ. 50100 Τηλέφωνο 6970341723, Email: kasomoulisnikolaos@yahoo.com




Δεν υπάρχουν σχόλια: